Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Az a tanuló, aki nappali tagozaton tanulmányokat folytat, biztosítottnak minősül.

Megesik, hogy az érettségizett diák már nem tanul tovább, vagy tanulmányait nem nappali rendszerű képzés keretében folytatja.
Ilyenkor, a társadalombiztosítási ellátásokra való jogosultsága a diákigazolványának lejártát (2019.10.31) követő 45. napon szűnik meg. Ez azt jelenti, hogyha ez idő alatt nem jött létre biztosítással járó jogviszonya (pl. munkaviszony, biztosított megbízási jogviszony, főállású egyéni vállalkozói jogviszony stb.), úgy a 46. naptól, azaz 2019.12.16-tól egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére kötelezett.

Az egészségügyi szolgáltatási járulék összege jelenleg 7.500 Ft / hó (250 Ft/nap), melyet bejelentkezést követően kell megfizetni az adóhatóság felé, a tárgyhónapot követő hó 12-ig.
A befizetés történhet csekken vagy átutalással is, a NAV Egészségbiztosítási Alapot megillető bevételek beszedési számlájára (számlaszám: 10032000-06056229).

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO