Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A vállalkozás által vásárolt kerékpár/roller elszámolható, ha az a vállalkozás tevékenységének elvégzéséhez szükséges (például: telephelyek közötti közlekedésre; postára, írószerboltba járáshoz; bérbeadási célt szolgál; a cég által nyújtott szolgáltatás szerves részét képezi).

Ekkor a kerékpár/roller beszerzésekor és a karbantartáskor keletkezett áfa levonásba helyezhető, a vállalat elismert költségének tekintendő, és a tárgyi eszközként nyilvántartásba vett biciklit értékcsökkenteni szükséges.

Fontos, hogy ha nem csak a vállalkozás tevékenységéhez használják, akkor csak olyan arányban vonható le az áfa, amilyen arányban az az üzleti tevékenységhez kapcsolódik.

Ha a cég által vásárolt kerékpárt/rollert azért vették, hogy a munkavállalók munkába járjanak vele, vagy adómentes cafeteria elemként biztosítja a kerékpárt a munkáltató, akkor a beszerzéskor keletkezett áfa nem vonható le.

Az adómentesen adható juttatásokról bővebben az idei Cafeteria cikkünkben olvashat.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO