Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A rehabilitációs hozzájárulást azoknak a legalább 25 dolgozót foglalkoztató társaságoknak kell fizetni, ahol a megváltozott munkaképességű munkavállalók átlagos statisztikai létszáma nem éri el a teljes állomány 5% -át.

A statisztikai létszámot a KSH iránymutatása alapján, egy tizedesjegyre kerekítve, a kerekítés általános szabályai szerint kell meghatározni.

A hozzájárulást a hiányzó létszám után kell kifizetni, amelynek mértéke az előző évhez képest növekedett, így a 2018-as összege 1 242 000 Ft/fő/év.

A hozzájárulást negyedévente, a tárgynegyedévet követő hónap 20-ig kell bevallani és megfizetni a NAV felé.

Tegyük fel, hogy egy társaság 45 főt foglalkoztat és ezek közül két fő megváltozott munkaképességű. Ebben az esetben a 45 főnek az 5%-a 2,25 fő. Ezen kötelezően előírt 2,25 ember közül ők csak kettőt foglalkoztatnak, így a kerekítés szabályai szerint 0,3 fő után kell megfizetni a rehabilitációs hozzájárulást, ami 0,3 x 1 242 000 Ft, azaz 372 600 Ft.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO