Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

 

2019 júniusától a NAV értesítést küld a köztartozásmentes adózói adatbázis (KOMA) szereplőinek abban az esetben, ha azok olyan teendőt mulasztottak el, amely miatt kikerülhetnek az adatbázisból. Mulasztás alatt a pénzügyileg nem teljesített adófizetési kötelezettségeket, illetve a hiányzó bevallásokat értjük.

A cégkapu nyitására kötelezett adózók a cégkapura, minden más adózó az ügyfélkapura kapja az előzetes értesítést.

Fontos, hogy csak akkor érkezik figyelmeztetés, ha van valamilyen hiányosság az előzetes vizsgálat alapján, így ha minden feltételnek megfelelünk, akkor nem jön figyelmeztető üzenet az adóhatóságtól. A figyelmeztetések a hónap utolsó napjaiban, 25-31 között érkeznek.

Az üzeneteket az adózók automatikusan megkapják, csak azt szükséges beállítani, ha esetlegesen nem szeretnének ilyen jellegű figyelmeztetésben részesülni. (Ezt a beállítást egyik ügyfelünknek sem javasoljuk!)

Az új rendszer lehetőséget biztosít az adatbázis tagjainak, hogy még időben intézkedhessenek a hiánypótlásról, ezzel elkerülve a kizárást.

A köztartozásmentes adózói adatbázisról bővebben korábbi egypercesünkben olvashatnak.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO