Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Először is tisztázandó, mit is nevezünk meghatározott cselekménynek.

A meghatározott cselekmény az adózásban azt jelenti, hogy az adóhatóság nem pénzfizetésre, hanem valamilyen más cselekmény elvégzésére, meghatározott magatartás tűrésére, vagy azzal való felhagyásra kötelezi az adózót. Ilyen cselekmény lehet például a meghatározott ingóság kiadása, a gyermek átadása, a lakás kiürítése, vagy a szellemi tulajdon megsértésének abbahagyása. A meghatározott cselekmény végrehajtására irányuló eljárásokat a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény (Vht.) IX. fejezete szabályozza.

Az ingatlant érintő meghatározott cselekmény végrehajtására irányuló eljárásokban a NAV az ingatlan tulajdonosának kezdeményezésére felfüggeszti a végrehajtási eljárást, amennyiben az ingatlantulajdonos vállalja, hogy a döntésben foglaltakat soron kívül és önként teljesíti. A felfüggesztés egyszeri alkalommal lehet, és maximum hat hónapos időtávra szólhat.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO