Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A vállalkozás tulajdonában lévő személygépkocsi után negyedévente cégautóadót kell fizetni. Tehergépjárművek esetében nem merül fel cégautóadó fizetési kötelezettség. De hogyan tudom eldönteni, hogy a vállalkozás tulajdonában lévő jármű személygépkocsinak minősül-e a cégautóadó szempontjából?

A személygépkocsi olyan jármű amely a vezetővel együtt legfeljebb nyolc felnőtt utas szállítására képes és négy vagy három keréken közlekedik.

Személygépkocsinak számítanak a benzin-, gáz-, dízel- és elektromos üzemű járművek, a versenyautók és az önjáró lakóautók is.
Azok a 2500 kg együttes tömeget meg nem haladó vegyes használatú járművek is személygépkocsinak minősülnek, amelyeknek a gyárilag kialakított rakodótere kettőnél több utas szállítására alkalmas, akkor is ha az ülések eltávolítása visszafordíthatatlan műszaki átalakítással jár.

Korábbi egypercesünkben pedig olvashat arról, hogy milyen esetben nem kell cégautó adót fizetni a környezetkímélő gépjárművek után.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO