Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

 

2016. november 26-tól él az a törvény, miszerint az a  társas vállalkozó, egyéni vállalkozó vagy evaalany egyéni vállalkozó, aki az Európai Gazdasági Térség tagállamában vagy Svájcban közép-vagy felsőfokú oktatási intézményben nappali rendszerű oktatás keretében folytat tanulmányokat, a társadalombiztosítási törvény alapján biztosítottá válik.

Ez azt jelenti, hogy mentesül a társas/egyéni vállalkozókat terhelő kötelező járulékfizetés alól. Tehát abban az esetben, ha a társas vállalkozó nem részesül díjazásban a személyes közreműködése ellenében, nem kell megfizetnie a járulékokat a társas vállalkozókra vonatkozó járulékminimum után.

2017. június 20-tól pedig a szociális hozzájárulási adófizetési kötelezettség alól is mentesülnek a fent említett magánszemélyek.

Ezt a szabályt visszamenőleg 2016. november 26-tól lehet alkalmazni, hogy összhangban legyen a járulékfizetési szabályokkal.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO