Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Sok munkavállalót érint a jövedelemletiltás, így a kormány ebben a nehéz helyzetben több új rendelkezést is megfogalmazott a végrehajtási eljárásokkal kapcsolatban.

A kormányrendelet szerint különbséget kell tenni a szerint, hogy az adóhatóság vagy a végrehajtást foganatosító bíróság döntött a végrehajtás mellett.

végrehajtást foganatosító bíróság által elrendelt, már folyamatban lévő letiltások felfüggesztésére hivatalból nem kerül sor, viszont az adósnak lehetősége van arra, hogy méltányosságból kérelmezze a végrehajtás felfüggesztését. Ilyen méltányossági ok lehet a koronavírus miatt kialakult helyzet. Felfüggesztési kérelem beadása esetén a foganatosítást indító bíróság a döntéshozó.

Amennyiben az adóhatóság adta ki a végrehajtást, úgy a 2020. március 24-én vagy korábban elrendelt letiltásokat a veszélyhelyzet lejártát követő 15. napig nem lehet teljesíteni.

A cikket a HyperCortex Zrt, az Írisz Office csoport TB szakértő tagja írta.

hypercortex_logo2019

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO