Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

2019-ben is adómentesen adható a kifizető által magánszemély részére ingyenesen vagy kedvezményesen juttatott kulturális szolgáltatás igénybevételére szóló belépőjegy, bérlet, továbbá könyvtári beiratkozási díj (feltéve, hogy az nem visszaváltható, viszont nem adómentes az említett juttatásokra szóló utalvány) – magánszemélyenként legfeljebb a minimálbért meg nem haladó értékben.
Ide tartoznak a múzeumok, kiállítások, színház-, tánc-, cirkusz- vagy zeneművészeti előadások is.

Így a koncerten belül a fesztiválokra szóló belépőjegy vagy bérlet is ide sorolandó.

Ebben a juttatásban nem csak a munkavállaló részesíthető, hanem a személyesen közreműködő tag, családtagjaik, ismerőseik, üzleti partnerek is, és az adómentességnek nem feltétele, hogy azt a vállalkozás cafetéria keretében vagy minden munkavállalónak azonosan adja.
A jegyeket, bérleteket a kifizető vagy a magánszemély is megveheti, viszont az elszámoláshoz szükség van cégnévre szóló számlára.

A jegyek, bérletek költsége egyéb személyi jellegű ráfordításként számolható el, viszont a társasági adó szempontjából elismert költségnek csak a munkavállalónak, illetve az ő közeli hozzátartozójuknak adott juttatás minősül.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO