Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Nem.

Amennyiben egy számla áfatartalma nem éri el a 100 000 Ft-ot, úgy arról a számláról nem szükséges adatot szolgáltatni a NAV felé. Ha később módosító számlával együtt az áfatartalom eléri vagy meghaladja a 100 000 Ft-ot, akkor is csak a módosító számláról kell adatot szolgáltatni.

Tehát ha például az eredeti számla áfatartalma 60 000 Ft, az nem esik adatszolgáltatási kötelezettség alá. Ha ehhez a számlához kapcsolódóan kiállítunk egy helyesbítő számlát, aminek az áfatartalma 50 000 Ft, úgy a helyesbítő számláról már adatot kell szolgáltatni, de az eredeti számláról nem. (Az eredeti és helyesbítő számla együtt érvényes, és így összesen 110 000 Ft lesz az áfatartalom, ezért van adatszolgáltatási kötelezettség.)

Ezért oda kell figyelni a számlázó programok automatikus adatszolgáltatására, ugyanis nem biztos, hogy ez ilyen esetben is megvalósul, hiszen a programban nem feltétlenül vannak összekötve ily módon is a számlák. Így ha a módosító számla áfatartalmával már elérjük a 100 000 Ft-os határt, úgy ellenőrizni kell a számlázó szoftverben vagy az Online Számla rendszerében, hogy valóban megtörtént-e a kötelező adatszolgáltatás.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO