Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A számlázástól eltekinteni nem lehet.

Számviteli értelemben a csere két ellentétes irányú adásvételi ügylet, ezért a teljesített ügyletekről mindenképpen szükséges számviteli bizonylatot kiállítani.

A számlán feltüntetendő fizetési mód lehet „kompenzáció”, illetve „átutalás” is.

A kompenzáció megtörténtét minden esetben igazolni kell, melyet jellemzően egy kompenzációs megállapodás formájában teszünk, amelyet az érintett feleknek kell aláírniuk, bizonyítandó, hogy a pénzügyi rendezés megtörtént.

Kompenzáció esetében, ha az nem 100%-os, tehát keletkezik pénzügyileg rendezendő fizetési kötelezettség, úgy mögöttes bizonylatnak elegendő lehet, hogy az átutalást indító fél a banki közlemény rovatba beírja a fizetendő számla és a fizetendő számla összegét csökkentő kompenzációs számla számát is, mely számlák különbözete az utalt összeg. Ezt a megoldást a NAV többnyire elfogadja, de lehetőség szerint írásban is készítsünk kompenzációs megállapodást, amiben az érintett felek bizonyítottan elfogadják a kompenzációt.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO