Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Az alanyi mentesség értékhatára 12 millió forint, mely összeg teljes, naptári évre vonatkozik (tehát nem adóévre!). Év közben kezdő, alanyi mentes vállalkozó esetében ezt az összeget időarányosítani szükséges.

Amennyiben -egy tevékenységét tárgyév január 1-el kezdő- KATÁs egyéni vállalkozó 11 millió forint értékben számlázott terméket/szolgáltatást augusztus 31-ig és szeptember 1-jétől az átalányadózást választja, az áttéréstől függetlenül 1 millió forint alanyi menetes kerete marad az év hátralevő részére. (Tehát hiába zárul le egy adóév, a vállalkozás életében augusztus 31-én és kezdődik új adóév szeptember elsején, az alanyi mentes értékhatárt ez nem befolyásolja.)

Fontos megjegyezni, hogy az előlegszámla kiállítása nincs hatással az alanyi mentes értékhatárra, az értékhatár számításának szempontjából a végszámla teljesítését szükséges figyelembe venni.


Erről korábban következő cikkünkben írtunk:

https://www.iriszoffice.hu/egypercesek/az-elolegszamla-hatasa-az-alanyi-mentes-ertekhatarra/

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO