Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A kormány döntése értelmében a 2023. január 1-jén (vagy azt követően) esedékessé váló HIPA adóelőleget és iparűzési adófizetési kötelezettséget a Magyar Államkincstár által az önkormányzat vagy – különleges gazdasági övezetbe tartozó adózó esetén – a NAV részére vezetett deviza számlára lehet utalni euróban vagy dollárban. A Magyar Államkincstár a beérkezett devizaösszeget a beérkezéskor aktuális MNB […]

Tovább

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 11,75%-ról 125 bázisponttal, 13%-ra emelte a jegybanki alapkamat mértékét 2022. szeptember 28-ai hatállyal. Ennek következtében a fenti időponttól minden olyan számítás során, amelynek az alapja a jegybanki alapkamat, már a 13%-os mértékkel kell számolni. Arról, hogy melyek ezek a számítások, arról korábbi egypercesünkben írtunk.

Tovább

Főszabály szerint olyan mértékben vonható le mindennek az áfatartalma, amilyen mértékben azt áfás tevékenységhez kapcsolódóan használják. Tehát ha a vállalkozás áfás tevékenységet végez és az ügyvezető az okosórán például telefonál céges ügyekben, nézi a céges e-maileket, akkor a beszerzéskor az okosóra áfatartalma teljes egészében levonásba helyezhető.

Tovább

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO